Frugtsyre

AHA-peeling (også kaldet frugtsyre-peeling) er den mildeste form for peeling. Behandlingen berører den øverste del af huden og har meget få bivirkninger. Resultatet er en glattere og friskere hud.

Om peeling, AHA-peeling af ansigtet mod rynker og akne-ar
AHA-peeling er også kendt som peeling med frugtsyre. AHA står for "Alpha Hydroxy Acids", som betyder Alfahydroxysyre. I daglig tale er dette bedre kendt som frugtsyre, og syren findes i lav koncentration i mange forskellige frugter, mælk, sukkerrør og lignende.

AHA er den mildeste form for syre, der bruges til peeling. Ved en AHA-peeling ætser man normalt kun det øverste lag af overhuden væk, men bruges syren i høj koncentration eller i længere tid ad gangen, kan den trænge ned i den underliggende læderhud.

En AHA-peeling er hurtigt overstået, og da huden hurtigt gendannes efter behandlingen, kan den som regel gentages med ca. 1 uges mellemrum.

En AHA-peeling er ikke stærk nok til effektivt at behandle egentlige rynker, ar eller pigmentering, men den kan efter gentagne behandlinger give en glattere, strammere og derved yngre udseende hud.

AHA findes faktisk også i lave koncentrationer i mange hudplejeprodukter, der fås i håndkøb.

Generelt om peeling (ætsning af huden)
Huden
Tværsnit af huden. En overfladisk peeling med AHA eller TCA berører kun overhuden, mens dybere peeling med TCA eller fenol også bearbejder læderhuden.

Peeling er en ætsning af huden ved hjælp af koncentreret syre.

Behandlingen har til formål at fjerne gammel og rynket, pigmenteret eller solskadet hud, og stimulere produktionen af nye og friske hudceller.

Peeling kan reducere de fine linier under øjnene og omkring munden, reducere rynker forårsaget af solskader, aldring og arvemæssige faktorer, og reducere leverpletter, fregner og pigmentforandringer. Peeling kan også forbedre udseendet af overfladiske ar samt behandle visse former for akne (bumser).

Proceduren
Behandlingen tager 10 – 20 minutter.

AHA frugtsyre peeling


Giv din hud ny vitalitet, foryngelse og friskhed med kemisk peeling *
Mange mennesker ønsker at forbedre og forskønne deres hud; måske vil du gerne af med fine linjer, rynker, acne, acne ar, melasma eller pigmentpletter. Du kan forbedre din hud betydeligt med kemisk peeling på alle disse områder.

Hvordan virker kemisk peeling?
Kemisk peeling findes i mange varianter, som passer til forskellige hudproblemer. Konceptet bygger på AHA-syre, som skånsomt, men meget effektivt fjerner de døde hudceller. På den måde stimulerer man huden til regenerering af hudceller, collagen og hyaluronsyre. Samtidig med at de yderste hudceller nedbrydes, fremskynder man hudens naturlige foryngring indefra, og du får dermed en yngre, mere glansfuld og friskere hud.

Kan anvendes til alle hudtyper og -nuancer
Små og fine rynker mindskes
Porer kan trække sig mere sammen
Små pigmentujævnheder kan jævnes ud.
Virker regulerende på fedtet hud
Virker regulerende på tør hud
Øger collagendannelsen i læderhuden
Hvor mange behandlinger?
For det bedste resultat anbefaler vi, at du får 4-6 behandlinger med et interval på 10-14 dage. Mellem første og anden behandling anbefaler vi dog kun at der går 7 dage.

En kur anbefales 2 gange årligt, og vedligeholdelse ca. en gang om måneden.
Desuden skal du anvende de medicinske hudprodukter fra Mesoestic hjemme for at få den optimale behandling og opnå det bedste resultat.

Er kemisk peeling farligt?
Nej, behandlingen er ikke farlig. Der findes en opfattelse af, at kemisk peeling skulle gøre din hud mere følsom og tyndere. Dette er dog ikke korrekt. Videnskabelige studier har vist, at kemisk peeling hjælper med at bygge din hud op indefra.

Hvordan foregår behandlingen?
Først renses huden med en rensetonic, som virker affladende på huden. Derefter påføres den kemiske peeling, som skal ligge og virke på huden i nogle minutter. Derefter påføres en creme, der er rig på antioxidanter for at berolige huden. Efter de mildere kemiske peelinger bliver huden let rød, og du kan uden problemer gå tilbage til dit arbejde. De kaldes også ”Lunch peeling” af samme grund.

Varighed
Behandlingen varer 40 min.

Efter behandlingen
Undgå ophold i solen uden høj solfaktor. Jo stærkere en kemisk peeling du er blevet behandlet med, desto kortere tid kan du være i solen. Anvend altid solcreme med høj faktor. Vi anbefaler Mesoestetic Total Sunblock®. Ved de mildere kemiske peelinger anbefales det at undgå solen i ca. 2 uger.

Det er meget vigtigt, at de medicinske hudplejeprodukter anvendes hjemme efter behandlingen for at optimere og forlænge resultatet efter den kemiske peeling.

Hvilke områder kan behandles?
Hele ansigtet og krop kan behandles. Man behandler endda med fordel hals og décolleté.

Findes der nogle hindringer for behandlingen?
Der findes ingen studier, som viser fosterskader ved disse former for kemisk peeling, men klinikken udfører principielt ikke kemiske peelinger på gravide eller ammende.

Efter hudtype og hudproblemer vælger vi en peeling netop til din hud:
Salicylsyre – ideel behandling af acne, ar og pletter af fedtet hud. Formindsker hudens porer, rynker og stimulerer cellernes renoveringsproces.

Glykolsyre – et fremragende middel til behandling af solskader og rynker, og grålig hud med ældningstegn. Denne peeling, som er produceret fra sukkerrør, er rig på vitaminer, mineraler og plantehormoner, som stimulerer produktionen af kollagen og elastin. Behandlingen bekæmper effektivt hudens aldringstegn.

Mælkesyre – behandling af fine rynker og solskader. Denne peeling, som er fremstillet fra surmælk og youghurt, bruges til at behandle alle hudtyper, og anbefales for behandling af følsom hud. Stimulerer dannelse af kollagen, elastin, og andre grundsubstanser i bindevævet.

Mandel-ekstrakt syre – en frugtsyre peeling specielt velegnet for hud med acne problemer og hyperpigmentering. Peelingen har antiseptiske virkninger, som er anderledes end andre frugtsyre peelinger (glykol og mælkesyre), og kan bruges som acne-behandlingsmiddel.


Lovkrav til behandler og klinik
Der er ikke særlige krav til behandlerens uddannelse ved peeling med AHA (frugtsyre), så længe opløsningens PH-værdi er over 3.
Peeling med opløsninger, der har en PH-værdi under 3, må kun udføres af læger og sygeplejersker med ret til selvstændigt virke.

Claus Skjødt Hair & Skincare Center

v/ claus skjødt
Kaalundsgade 1
1664 København V
Cvr. 17307371

Tlf. 3542 3542
E-mail: clausskjodt@gmail.com

Åbningstider

Mandag Lukket
Tirsdag Lukket
Onsdag Lukket
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Facebook

En hjemmeside af Kliksite.dk - Online booking system af KlikBook.dk